Return from the abyss of time – Betrayer/Supreme Lord/Feto In Fetus/Empheris

1977430_770617856282231_1477752518_nKto jeszcze nie wie, ten się właśnie dowie, że za 2 dni (piątek 16-stego) w Wawie, w Harendzie zagra Betrayer, a wraz z nim Supreme Lord, Feto In Fetus i Empheris. Szczegóły odnośnie biletów i różnych takich na samym dole.  Dla tych co nie wiedzą kto, co i jak to poniżej zamieszczamy krótki rys historyczny:

Betrayer:
“Oto nadszedł czas, w którym z mrocznej otchłani czasu powraca BETRAYER… zespół , który na początku lat 90-tych, obok takich sfor jak IMPERATOR, VADER czy ARMAGEDON, kształtował polską scenę death metalową. Zrodzony w Słupsku w 1998, lata swojej świetności przechodził jako kwartet koszalińsko-słupski. W tamtym właśnie okresie, w 1992roku, nagrał wydane przez CARNAGE RECORDS, doskonałe oficjalne demo „Necronomical Exmortis”, oraz w 1994 roku, debiutanki album „Calamity” , który po dziś dzień uważany jest za kamień milowy w historii polskiego death metalu. Płyta pod banderą NUCLEAR BLAST RECORDS ukazała się na całym świecie i była, obok „The Ultimate Incantations” VADER, jedną z pierwszych, wydanych przez polski zespół na tak szeroką skalę . BETRAYER po dwa razy brał udział w takich festiwalach jak METALMANIA, DEATH METAL FESTIWAL , JAROCIN i DRAAAMA oraz wielu innych (m.in. SHARK ATTACK, S’THRASH’YDŁO ) tak jak i w niezliczonej liczbie koncertów. Na swojej drodze zagrał na jednej scenie z takimi zespołami jak, m.in. MORBID ANGEL, DEICIDE, DEATH, CARCASS, CANNIBAL CORPSE, THERION, MORGOTH, GRAVE, TIAMAT, DISMEMBER, SINISTER, UNLISHED, LIERS IN WAIT, AT THE GATES czy rodzimymi VADER, PANDEMONIUM, KAT, IMPERATOR, CHRIST AGONY czy ARMAGEDON oraz wieloma innymi.
Po latach niebytu BETRAYER wraca na scenę. Materiał na nową płytę, o wstępnym tytule „Agnosticon”, jest prawie gotowy i z pewnością ukaże się w tym roku. Mimo, że zespół zakładał rozpoczęcie występów na żywo dopiero po wydaniu nowego materiału, rządza i głód grania spowodowały decyzję o wcześniejszym wyjściu z mroku. W lipcu 2013 roku BETRAYER zagrał w Niemczech na RAGNAROCK OPEN AIR FESTIVAL 2013. Wkrótce nadszedł czas na odsłonę na ojczystej ziemi. W listopadzie zagrał w Koszalinie pierwszy, a w grudniu w Kwidzynie, drugi, z cyklu przedpremierowych koncertów RETURN FROM THE ABYSS OF TIME, gdzie pokazał, że nie bierze jeńców i wciąż potrafi pokazać czym jest solidny, old school’owy death metal. Teraz czas na Warszawę i Gdynię, gdzie tak jak na dwóch poprzednich koncertach, usłyszeć będzie można część nowego materiału wpartą kilkoma numerami z „Calamity”. To będzie prawdziwa uczta dla death maniacs !!!

Skład:
Piotr BERIAL Kuzioła – bass, vocal (ex-Vader, ex-Slaughter)
Sławek MOKRY Tomkiewicz – gitara
Krzysiek Tubaja – gitara
Piotr VJADER Majka – perkusja (Logic Mess, ex-Overload, ex-Crystal Lake)

Videoclip:
https://www.youtube.com/watch?v=6cd7_D2FtRY

Official Facebook:
https://www.facebook.com/pages/BETRAYER/455078131255320

Dyskografia:
Forbidden Personality (demo, 1990, wydanie własne)
Necronomical Exmortis (demo, 1991, Carnage Records)
Calamity (album, 1994, Morbid Noizz Productions MC, Nuclear Blast Records CD)
Calamity / Necronomical Exmortis (kompilacja, 2004, Apocalypse Productions

Supreme Lord:
“Old School Death Metal z Zielonej Góry, stworzony w 1991 roku! Death Metalowa maszyna do zabijania ma na swoim koncie setki koncertów w Polsce,
występ na Metalmanii czy support przed Morbid Angel … trasy koncertowe z Hate i Yattering oraz europejskie trasy u boku Behemoth czy wcześniej Incantation w UK.
Supreme Lord to piekielnie ciężki i szybki Diaboliczny Death Metal.”

Skład:
Reyash – Vokills, Bass (Azarath, Christ Agony, Incantation, Profanum, Vader, Witchmaster),
Zaala – Drums, Coffin (Christ Agony, Kill, Witchmaster),
Morbus – Guitar (Morbus Mortifer, Vomigod),
Mihu – Guitar (Bloodthirst, Ebola, Warfist).

Videoclip:
“Stop the Silence” z albumu “Father Kaos”:
http://www.youtube.com/watch?v=RCoLUBT8yIM

Official Facebook:
https://www.facebook.com/SupremeLordBand

Official website:
http://supremelord.pl/

Dyskografia:
At the Black Moon Night (Demo, 1995)
Metal Forever (Demo, 2000)
Death Metal Beast (Demo, 2003, wydanie własne)
Two Tales of Terror (2003, Time Before Time Records)
X99.9 (2004, Conquer Records)
Legion of Doom (EP, 2007, Gruft Produktion)
Father Kaos (2011, Witching Hour Productions)

Feto In Fetus:
“Wo zespół wywodzący się z trzech warmińsko-mazurskich miast (Ostróda/Morąg/Orneta).
..Początki grupy sięgają sierpnia 2004.
..Zespół uczestniczył w dwóch tribute albumach The Darkside Of The Blues – Danzig oraz Tribute To Grossmember 2013; MEMORY OF JERZY RÓZIEWICZ(1975-2002);.
Debiut “Far From The Truth” miał premierę w lipcu 2008, wydany został przez REDRUM666.
W 2010 roku ukazał się również 3 Way Split;The Strange Case Of The Missing Corpse wydane przez niemiecką Angel Aids Records.
Na splicie obok Feto In Fetus można usłyszeć dwie polskie grindcorowe grupy: Norylsk oraz Fulcrum.
W 2012 polska BlackTeamMedia wydała EP Mortuary jako mini CD, limitowaną do 100 sztuk.”

Drugi duży album “Condemned To The Torture” ukazał się w lipcu 2013 (BlackTeamMedia/GreenLungs Records).

Dyskografia:
Chapter I (demo self released 2006)
Promo 2007 (self released 2007)
Far From The Truth (Full-length album, Redrum666 2008)
The Strange Case of the Missing Corpse – 3 Way split white Norylsk & Fulcrum (Angel Aids Records 2010)
Mortuary (promo EP, BlackTeamMedia 2012)
Condemned To The Torture (Full-length album, BlackTeamMedia/GreenLungs Records 2013)

Line Up:
Widzik – throat
Michal – guitars
Rocho – bass
Misiek – drums

Kontakt e-mail:
fetoinfetus@wp.pl

Web:
www.fetoinfetus.pl
www.facebook.com/FetoInFetus
www.twitter.com/FetoInFetus
www.myspace.com/fetoinfetus
www.lastfm.pl/music/Feto+In+Fetus
www.soundcloud.com/feto-in-fetus
www.youtube.com/user/fetoinfetus

Empheris:
“Zespół powstał u schyłku 2003 roku i jak dotychczas dorobił się potężnej dyskografii, na którą składają się 2 studyjne albumy, kilka EPek oraz okazała ilość przeróżnej maści splitów i mniejszych wydawnictw. Parający się Necrothrash’em kwintet obecnie szykuje się do wydania swojego trzeciego dłgugoraja pod tytułem “The Return of Derelict Gods”. Ostatni powiew zniszczenia reprezentujący jego najświeższą odsłonę pt. “We Are the Ancients” popełnił on w 2013 roku pod skrzydłami Necropulsar Productions. W grudniu ubiegłego roku zespół obchodził dekadę swojego istnienia.”

Line-up:
Adrian – Vocals
Empherion – Guitars
Andy Blakk – Guitars
Nymphobh – Bass
Varaska – Drums

Dyskografia: http://www.metal-archives.com/bands/Empheris/51033

Sampler:
https://www.youtube.com/watch?v=NoqjpCMK0Lw
https://www.youtube.com/watch?v=jmTb7jFdb5c
https://www.youtube.com/watch?v=88tBRNR4PRE

Kontakt e-mail: empheris [at] interia [dot] pl

Szczegóły:
Data: 16.05.2014
Miejsce: Warszawa (Klub Harenda)
Wjazd: 19.00/start 20.00
Bilety: 20/30 zł

PODZIEL SIĘ

2 KOMENTARZE

  1. Howdy! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay.
    I’m undoubtedly enjoying your blog and look forward to new posts.

Comments are closed.